dinsdag 7 november 2017

The Travel Diary: Oslo' 17

Hey, guys! Long time no see… Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het laatst wat publiceerde op deze blog. SORRY. School and life kinda happend…. MAAR hier ben ik weer met een gloed nieuwe blog, over mijn reis naar Oslo.

In maart van dit jaar ontmoette ik, Ilse op twitter. Nadat ik haar was gaan volgen stond m’n tl VOL met tweets over SKAM, een Noorse serie. In April gaf ik eindelijk toe en besloot ik ook een aflevering te kijken. Een aflevering werd meteen heel seizoen 1 en binnen een paar dagen had ik er 3 seizoenen doorheen geknald. Ik was/ ben OBSESSED. En als ik eenmaal obsessed over iets ben praat ik ook nergens anders meer over.
SKAM cast ❤︎
ik en Vianne
Het duurde dus ook niet lang voordat ik anderen met mijn skam-verslaving had aangestoken. Mijn beste vriendin Vianne, werd net zo obsessed als ik en samen keken we de dag na onze verjaardag in 1x seizoen 3 uit.
As mentioned, SKAM is een Noorse serie. Het speelt zich af in Oslo en door de cinematography laat het de stad prachtig zien. Ik weet niet wat ons bezielde maar het leek Vianne en mij een leuk idee om de stad (en alle skam locaties) in het echt te gaan bekijken. Dus nog geen week later hadden wij onze reis naar Oslo geboekt.


EN AFGELOPEN OKTOBER WAS HET DUS EINDELIJK ZO VER. Op 21 oktober vlogen we vanaf Amsterdam naar Oslo. Alles verliep mega soepel en met de trein kwamen we in het centrum van de stad. Ons hostel bevond zich 10 minuutjes lopen van het centraal station. Nadat we waren ingecheckt en gesetteld zijn we de stad gaan verkennen. We aten ons subway diner boven op het operahuis en het uitzich was GORGEOUS.
Operahuis by night

De volgende dag was het een en al regen. Maar ofc lieten we ons daardoor niet tegenhouden. Zondag hebben we zoveel mogelijk SKAM-plekken gezocht as possible. Als eerste liepen we richting Hartvig Nissen, de school waar de serie zich afspeelt. Onderweg kwamen we langs het paleis en de tuinen. En echt jongens, ik kon wel huilen zo mooi. Allemaal herfstkleuren overal, supermooie bankjes en kleine plekjes, gelukkige mensen. Echt FANTASTISCH.  
Park bij het paleis

Toen we bij Nissen waren voelde alles zo unreal. Heel veel scenes zijn daar opgenomen en het was net alsof we zo de serie inkwamen lopen. De buurt om nissen heen is ook echt prachtig. Heel chique en schoon. Dat was wat me sowieso opviel aan Oslo, alles is MEGA clean.
Ook hebben we zondag de haven bezocht waar een van de mooiste scenes is geschoten, namelijk de scene tussen Yousef en Sana. Het was echt een lange tocht maar wel heel mooi om te zien.  




Maandag was all about SHOPPEN. Scandinavië is natuurlijk het mode en homewear walhalla, dus wij vermaakten ons prima. Helaas konden we niet heel veel kopen omdat onze koffer niet meer aankon… MAAR ik heb wel aardig wat inspiratie op kunnen doen!

Nadat we even waren bijgekomen in het hostel zijn we op maandag ook nog de andere kant van de stad gaan verkennen. Vlak achter ons hostel liep de akerselva, een grote rivier, met daaromheen een prachtig park. Toen we door het park wandelden, liepen we opeens tegen twee dingen aan die we vanuit SKAM herkenden. Dus dat was wel heel leuk.
Akerselva 

Vanuit het park liepen we door naar een andere SKAM-plek, namelijk het appartement van Eskild, Linn, Isak en Noora. Dat vond ik oprecht ook zo’n leuk plekje. Ik zag al helemaal voor me hoe ik daar een appartement zou hebben met wat friends. Super cute buurtje, vlak bij het centrum… IDEAAL. Maar helaas zit ik nog even vast aan Groningen voor nu…
appartement Eskild, Linn, Noora & Isak


 Dinsdag was al weer onze laatste dag. We besloten nog het beste van onze ochtend/ het begin van de middag te maken. Door naar Ekebergparen te gaan. Een park, gelegen op een berg aan de zijkant van de stad, waarvandaan je een prachtige view over de city hebt. Het regende maandag weer behoorlijk en het was KOUD, niet normaal. Maar dit zorgde er wel voor dat we de volledige kerst gevoelens kregen. (Sowieso kreeg ik meteen toen we in Noorwegen landen alle Christmas feelings. LOVED IT). 
Het beklimmen van de berg was een iets grotere uitdaging dan we dachten (also zonder te ontbijten) maar het uitzicht was het meer dan waard!!
Ekebergparken 🌲

Na onze tocht besloten we op te warmen in ons favoriete café van Oslo, Kaffebrenneriet. We zijn denk ik elke dag minstens een keer bij dat café geweest. Het was gewoon zo cute en lekker en aaa wish dat we dat in Nederland hadden.
Kaffebrenneriet 
’s Middags vlogen we weer terug naar Amsterdam en was helaas ons hele Oslo avontuur afgelopen. Het was echt de meest awesome ervaring OOIT, en ik ben ZO blij dat ik het samen met Vianne heb kunnen doen. Ik wil zo graag weer terug… maar helaas zit ik nu weer midden in het echte leven met toetsweken en deadlines.   
Oslo is 100% een aanrader en zéker als je SKAM kijkt MOET je echt gaan!!

Until next time.

Love,

Lizet

Paleis
Hartvig Nissen Skole
Haven
Haven
SYNG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten